Disney+ : Free Guy

Herlighet for en CGI-fest!

Guy er et vanedyr. Hver morgen har han samme rutinene før han går på jobb i banken, gjør dagens rutiner, før han går hjem og  går i gang med kveldsrutinene. Han er kompis med sikkerhetsvakten i banken der han jobber. Men også de gjør og sier de samme tingene. Hver. Eneste. Dag.   Han får plutselig fatt i et par solbriller, som gjør at han kan se alt som foregår rundt han. Han blir en av sunglassespeople som de kaller det så fint. Så skjer det noe merkelig. Guy ser en dame, som i hans øyne er den perfekte dama, og plutselig begynner han å endre seg! viser seg brått at alt ikke er som vi tror i Guy sin verden.

Dette er en film med et usedvanlig stilig plot, et interessant konsept. Noe det er fort gjort å spekulere i, tenke over. Guy er i utgangspunktet en kjedelig fyr, til man plutselig får historien om hvem Guy er og hvorfor. Ryan Reynolds gjør hele filmen, uten tvil. Hans komiske timing er spot on, som alltid. Guy ville ikke vært den samme med andre i den rollen. Etterhvert får man også se Channing Tatum i en rolle, også han med perfekt komisk timing. Dette er nymotens versjon av Groundhog day.  Selv om jeg aldri likte Groundhog day, elsker jeg denne her.

Foruten Guy er det en annen hovedrolle som virkelig slår til, det er alle effektene. Det er ikke spart på noe og effektene tar mer eller mindre over hele showet. Men det er ikke plagsomt, som det ville vært andre steder. Det er en del av plotet og en stor del av filmen. Det er gjort sinnsykt bra, og overgangene mellom virkelig liv og CGIen gjøres helt sømløst.

Terning5Dette er en dyr men ekstremt festlig CGI-fest. Det er så gøy og se Guy manøvrere de situasjonene han havner i.  Og når han bokstavelig talt møter seg selv i døra, er det ikke mye annet å gjøre enn å humre godt der du sitter i godstolen. Ryan Reynolds tar seg selv like lite høytidelig som alltid, og tjener i bøtter og lass på det. Han er sjarmerende selv i kakibukser og blå skjorter. Han er til tider drepende morsom. Jeg er i utgangspunktet ekstremt lite glad i komedier men her måtte til og med jeg trekke på smilebåndet til tider.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *