Netflix: You

Spennende, brutalt og kaotisk.

Dette er tredje sesongen vi følger Joe Goldberg i hans søken og besettelse rundt den perfekte kvinnen for han. Nå har han og kjæresten Love Quinn flyttet ut til forstedet Madre Linda. Sammen har de fått sønnen Henry som sørger for en relativt hektisk hverdag for dem begge. Love drømmer om å ha et perfekt liv og den perfekte familien. Hun er villig til å gjøre hva som helst for å sørge for at den forblir sånn. Så oppdager Joe den vakre naboen Natalie.

Studie i menneskelig galskap

Joe i seg selv er en fantastisk studie i menneskelig galskap. Han er jo helt klart en psykopat som er villig til å gjøre hva som helst for å oppnå det han ønsker. Han gjemmer seg bak de mest utrolige unnskyldningene og hans virkelighetsoppfattelse veksler mellom å være ekstremt bra til å være fullstendig forvridde bilder på sannheten. Vi blir ikke bare kjent med han gjennom det karakteren gjør, han har også en fortellerstemme som sier litt om hva han tenker i de situasjonene som oppstår og denne her er ingenting annet enn genial. Normalt sett syns jeg sånt er irriterende. Men her gir det mer innsikt i Joes måte å tenke på, og hvorfor han gjør som han gjør. Hvorfor han trekker de konklusjonene han gjør. Og enkelte av disse tankene som presenteres er bare så utrolig geniale og godt skrevet at du vil ikke tro det. På tross av at han er psykopat og gjør en del ikke snille ting, så har han en slags sårbarhet som gjør at du heier litt på han allikevel. Samme med Love. Du vil at de skal lykkes i å leve dette perfekte livet i småbyen.

Den usynlige maktbalansen

I denne sesongen blir vi også bedre kjent med Joes medsammensvorne Love. Der han er kalkulert og kontrollert er hun kaotisk og impulsiv.  Vi ser hvordan Love sliter med å passe inn i en liten by der alle kjenner alle. Hvor dagsantrekkene er treningstøy og ordene karbohydrater og gluten er skjellsord. Hvordan hun syns deres problemer er trivielle og hvor forbannet hun blir over at de ser ned på henne for hun er ung og nybakt mor. Derfor er det jo mye hun ikke kan og har lært enda. Naboen Sherry Conrad er en momfluencer med tvillinger. Hun er mer eller mindre sett på som lederen i denne gjengen som Love ikke passer helt inn i. Alle gjør som Sheryl, hvis ikke får de problemer. Relasjoner er et nøkkelord i denne sesongen, mer enn de forrige. Joe og Love tvinges inn i relasjoner med de forskjellige naboene på forskjellige tidspunkt, og hver eneste relasjon lærer dem og oss, mer om hvem de er. De er begge to dynamiske karakterer som utvikles i løpet av sesongen. Har man sett de første sesongene ser man jo også en utvikling hos Joe fra sesong 1.

Terning5Etter hver sesong sitter du å tenker på hvordan de kan ta dette her videre til neste sesong, fordi de har allerede tatt den helt ut i denne sesongen. Det gjør du også etter sesong 3. Plotet er spennende og interessant å følge med på. Du pløyer lett gjennom sesongen på en dag. Såpass god driv er det i denne sesongen også. Den handler ikke bare om fysisk tortur og drap, men også den mentale torturen som psykopater som Joe kan drive med. Det handler om den kontrollen og makten enkelte kan ha over andre mennesker bare ved å eksistere. Bare fordi andre tildeler dem den makten over dem. Og la oss bare være ærlige her; for mange av oss vil et liv i suburbia være reneste torturen.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *