Billy Elliot: Vakkert

På torsdag var det premiere på Billy Elliot på Folketeateret i Oslo. Hovedrollen imponerer til de grader.

Kevin Haugan spiller Billy Elliot. For en gutt. Han klarer å bringe med seg det magiske ved karakteren Billy Elliot. Han er sjarmerende, samtidig som han har et ganske «vanlig» utsende. Både dans, sang og spill gjennomføres med glans. Alt er perfekt.

Å følge drømmene

Billy Elliot handler om mye viktig. Det handler om å få være seg selv, og om å få følge drømmen sin. Det handler også om mye annet. Den norske oppsetningen anno 2014 bringer med seg alt på scenen, her har de ikke gått glipp av noe.Nils Ole Oftebro spiller faren til Billy. Som alltid gjør han en stødig karakter; og han passer jo perfekt i rollen. Han kan se både traus og treig ut, men i de scenene han trenger å virke varm og omsorgsfull, får han til nettopp dette.

Hilde Lyrån har rollen som Mrs. Wilkinson. Hilde Lyrån skinner på scenen. Hun sprudler. Hun gir alt hun har og litt til. Det er Hilde Lyrån som er best på å underholde av de voksne som har mye scenetid.

Selv om hovedrollen er fantastisk, og fortjener mye applaus, er det en annen som fortjener den aller største medaljen. Janny Hoff Brekke. Hun spiller mormoren, og det er hun som overasker aller mest. Hun er så fantastisk. Så mye energi, samtidig som hun spiller gammel og surrete med hundre prosent troverdighet. Ansiktsutrykk, kroppsbevegelser og alle dialoger er fantastiske. Hun er så SINNSYKT morsom. Det er hun som får publikum til å le, og gjør at vi får noen ørsmå pauser fra den dype handlingen. Disse pausene trengs. Med hånda på hjerte; jeg elsker denne damen og den jobben hun gjorde i Billy Elliot.

Gode skuespillere

Alle andre som står på scenen burde også bli nevnt i denne omtalen, for de gjør en fantastisk jobb. Det er ikke plass til å nevne så mange, men la meg nevne en til; Kristoffer Solberg. Det er han som står for å spille en voksen Billy. Vi får se han danse, og han danser på toppnivå. Det er utrolig å se på. Jeg forsvant inn i dansens rom, og slapp ikke ut før han sklei ut av scenen igjen. Han er også med i ensemblet, og han legges ofte merke til, positivt, i løpet av forestillingen.

Det eneste det finnes å pirke på, er at forestillingen dessverre blir litt småkjedelig innimellom. Den føles langdryg. Når noe skal vare i cirka tre timer, må man tenke nøye gjennom hvordan man skal klare å underholde publikum hvert eneste sekund. Dette har de muligens ikke tenkt veldig mye på, men det er forståelig.

terning5

Dette var en glimrende opplevelse, med skuespillerprestasjoner fra en annen verden. Jeg gir terningkast fem, og slenger ved en streng beskjed om at alle som er glad i musikaler må komme seg på folketeatret fortere enn fortest.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *