Arrow- 1 sesong

Blir menneskeheten noen gang lei av superhelter?

Anmeldt av Jessica Ryan

Neppe med det første. Stadig nye helter finner veien til store og små lerret og vi lar oss begeistre. En av de siste ut er Green Arrow, basert på DC-tegneserien ved samme navn. Han ble først skapt av Mort Weisinger og George Papp i 1941 og har siden det blitt gitt ut mer eller mindre kontinuerlig i hefter som Adventure Comics og Green Lantern frem til 80-tallet når serien ble gitt ut som et eget hefte.

Tegneserien ble oppdatert på 70-tallet av Denny O’neil og Neal Adams, og Green Arrow ble en karakter med mer dybde. Gjennom hans sosiale samvittighet ble man introdusert for tema som fattigdom, rasisme og narkotikamisbruk. Green Arrow var også en stor del av tv-serien Smallville da den nærmet seg slutten. Green Arrow ble da spilt av Justin Hartley, som nå er tilbake i tv-serien Revenge.

Tungt med gammel bagasje

Oliver Queen er en skjørtejeger av dimensjoner som stadig figurerer i sladderspaltene i Starlings aviser. Når vi møter han i første sesongen av Arrow, er han på vei tilbake til sivilisasjonen etter å ha vært fanget i 5 år på en øde øy. Dette fangenskapet har endret han både fysisk, psykisk og emosjonelt så det er en ny Oliver Queen som kommer hjem.

Det er ikke bare lett å komme tilbake til Starling som ny Oliver med gamle Olivers bagasje. Han bestemmer seg for at han skal redde byen og dens innbyggere i fra de kyniske selskaper som er i ferd med å ødelegge byen. Dette var det siste løftet han ga sin far og han er villig til å gjøre alt for å få dette til. Derfor blir hans alterego The Hood født.

God første sesong

Dette er første sesongen i tv-serien om The Hood, og sesong 2 er allerede godt i gang. Dette er en usedvanlig god førstesesong til tv-serie å være. Den introduserer alle de viktige karakterene, samtidig som den har en spennende og interessant historie å fortelle. Man blir kjent med Oliver og hans bagasje, samt hans vei for å hjelpe både familien sin og byen sin til en bedre fremtid. Manusforfatterene har klart å få frem en god dybde i Oliver Queen og de får stadig frem hans indre konflikter, tanker og følelser på en god måte. Selvfølgelig får de god hjelp av Stephen Amell som fyller sine sko godt.

Den fiktive Starling City spiller nesten en egen hovedrolle i filmen, og den skaper en god kontrastfylt ramme til alt som foregår. Den dystre mørke tonen når The hood leker seg over byens tak blir fint avløst med vakre overklassemennesker som sipper til drinker og prater om ting som egentlig ikke betyr noe og Oliver beveger seg relativt smertefritt mellom begge verdener.

Får vi noen gang nok helter?

Jeg ble fascinert av karakteren Green Arrow allerede i Smallville, og lettere muggen når han forsvant ut derfra. Derfor var denne serien velkommen hos meg. Selvfølgelig så er konseptet noe oppbrukt, og det er enkelte ting som er så lite troverdige at du dåner litt på deg, men hva forventer man av en superhelt tv-serie?

Det betyr ingenting at alle som hadde sett på han mer enn 1.5 sekund ville skjønt at han egentlig var Oliver Queen. At halvparten av stuntene trenger overnaturlig styrke og generelt sett er umulige for mennesker å gjennomføre betyr heller ingenting. Det er en verden der det gode skal vinne over det onde, og vi trenger vel alle en liten helt i hverdagen?

[rating=5]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *