5 tips til billigere reise i skoleferien

Det kan være dyrt å reise i skoleferien når man er en stor familie. På enkelte reisemål er etterspørselen høyere enn tilbudet. Dette fører til høyere priser. Her er noen tips til hvordan man kan finne en reise til overkommelig pris i skoleferien – og spare tusenvis av penger.

For utenlandsreiser i årets vinter- og sommerferie er etterspørselen svært høy. Reisene som blir raskt utsolgt er charterreisene som går fra helg til helg og som tilbyr familiehotell med aktiviteter for barn i alle aldersgrupper. For å forsikre seg om at man får den reisen man vil ha er det derfor smart å være ute i god tid med bestillingen. Gjerne flere måneder i forveien.

– Mange charterleverandører tilbyr bestill-tidlig-rabatt eller barnerabatter. Det er mye bedre å utnytte disse rabattene enn å håpe på at prisene kanskje minsker nærmere avreisedato. Det blir nesten aldri billigere når man venter med å bestille reisen. De mest populære reisene blir fort utsolgt innen den tid, sier Ellen Wolff Andresen, markedssjef i Ticket.

Charterreiser med avreise mellom mandag og torsdag er generelt billigere enn de med utreise lørdag og søndag. – Velger man en pakkereise med vanlig rutefly og hotell kan man også få en mye bedre pris, i hvert fall hvis man velger litt andre reisedatoer som for eksempel har utreise mandag og hjemreise på en lørdag, forteller Wolff Andresen.

Storbyferie kan være et bra alternativ for de som ikke finner en charterreise for årets vinterferie, spesielt for familier med litt eldre barn. Her er tilbud om severdigheter, kulturliv og shopping stort, samt at man har flere daglige avganger fra Norge å velge mellom.

5 tips for å finne gode priser på ferie i skoleferien:
1. Vær ute i god tid – utnytt gode kampanjer
2. Finn ut hvilke hotellkonsepter som passer for deg og familien
3. Sjekk reiser fra flyplasser i byer som ikke har skoleferie samtidig som hos deg
4. Reis på andre tider, for eksempel onsdag – onsdag
5. Pakkereiser med fly + hotell kan være billigere. Undersøk dette så sparer du kanskje mye penger

Kilde: Ticket.no/Blogg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *