Revolt gir deg julegavetips: Bøker

Vi gir deg gode julegavetips i form av «harde pakker», årets julegave-bøker.

For mange av oss blir det vanskeligere hvert eneste år å skulle finne de perfekte julegavene. Bøker er et godt tips, men ikke ta det første og det beste, velg noe spesielt og unikt – velg noe som kan tilføre en grå hverdag litt action eller vittighet. Sjekk ut våre tips til bøker vi mener fungerer godt som julegaver, kanskje finner du den perfekte boka å gi til sønn, mor eller kjæreste.

Guinness 2015 hoGuinness rekordbok 2015
Guinness rekordbok er en perfekt julegave til utrolig mange. Både store og små, voksne og barn. Har man for eksempel null anelse om hva man skal gi til tenåringen; kjøp Guinness anno 2015.

Årets utgave gir deg blant annet rekorden for største samling av folk kledd som pingviner og flest epler holdt i egen munn, saget over med motorsag på ett minutt. Fantastiske rekorder? Helt klart. Vittigheten har nesten ingen grenser. Flest ord i en hitsingel er også en rekord man vil få med seg, og man kan finne mer «vanlige» rekorder som Albumet som har solgt raskest på Itunes.

Hvis de nevnte ikke overbeviser deg, så kan det hende: Størst vekt løftet med skjegg eller rekorden for lengste maraton med et dansespill overtaler deg. Vi kan røpe at det er snakk om over 49 timer.

Guinness rekordbok gir både unyttig og nyttig kunnskap, og kan bidra til at man raskt får noen nye «partytriks», da mest i form av spennende faktaopplysninger. Det å kunne brife med at man kjenner til spesielle rekorder, gjør deg fort til interessant person. Guinness rekordbok er lettlest; full av korte tekster og gode bilder. Det er ikke bare en bok man vil gi bort, det er en bok man ønsker seg.

storlanseringurban_1300724The Urban Legend Samlebok
Norges første mørkhudede superhelt. En tegneserie man skulle tro var internasjonal; så god er den. Josef Yohannes er mannen bak tegneserien. Han blir ofte forvekslet med selveste «Tupac», uten at det har noen direkte betydning for samleboka.

Tegneserien har fantastiske tegninger (utført av NewTasty), som er en av de viktigste ingrediensene. Den aller viktigste vil jeg påstå er selve historien, og karakterene. Josef har skapt et univers vi ikke har sett maken til, men som vi fort forelsker oss i. En tegneserie som fort vil falle i smak hos de unge, men som i tillegg klarer å underholde de litt eldre. For de som liker tegneserier kan dette være den perfekte julegaven.

Samleboka har en liten innledning der vi også blir litt bedre kjent med skaperen, Josef Yohannes. Han forklarer hensikten og motivasjonen bak tegneserien:
«Jeg ville også skape en helt som de fleste vil tenke på som den første svarte superhelten de kjenner. Selv om det eksisterer, har mange i Afrika og rundt om i verden aldri hørt om en svart superhelt før, og The Urban Legend er min gave til dem og alle i verden som trenger en superhelt i livet sitt».

Finere og bedre kan man ikke få sagt det. Og det er jo nettopp det tegneserier ofte handler om; at vi vil «rømme» til et sted der superhelten «redder oss». Det er det Josef har skapt, og det er det man får i The Urban Legend.

9788202454708Mordknull
Odd-Magnus Williamson sin litterære debut kommer ikke bare i en gyllen innpakning snekret sammen av Anti – historien er knallgod. Det er en stort nedtur med boka, og det er at den tar lang tid å lese på tross av at historien er kort. Det er så dødens vanskelig å tyde skriften, at det blir et irritasjonsmoment. Dette er ikke Oddas feil. Han skriver stødig og på en måte som gjør at man blir dratt med og ristet på. Det er rart og sært, det er vondt og mørkt, det er bra og fint. En bok som er godt skrevet. En bok som kan passe til de som har alt, men som likevel trenger noe «nytt».

Noen vil til og med kunne oppleve boka som et tilskudd til interiøret. Den er lekker i sin svarte og elegante innpakning. Dessuten er det et eller annet kult og spennende med å ha en bok av Odd-Magnus Williamson. Dette er ikke en bok man putter innerst i skapet, men en man setter frem, og lar sette sitt preg på hjemmet. Det er også en bok man kan lese flere ganger, og finne nye ting ved for hver gang man leser den. Trolig tar det lang tid å bli «ferdig» med denne boka – og slike bøker blir godt tatt i mot av de fleste av oss. Hurra for Odd-Magnus og hans litterære debut. Et godt julegavetips der altså.

org_Mine beste dikt_STOREdel Hammersmark Gjervan – Mine beste dikt
Edel har ikke bare fått sitt eget TV-show, hun har gitt ut bok også. Figuren til Henriette Steenstrup er en figur mange ikke kan få nok av. Til de av oss som elsker og forguder dette mennesket, er boka den perfekte julegave – men vær obs, det finnes de som ikke eier humor.

For å utdype, her kan det være et tips å faktisk vite at du gir boka til rett person. Det er få eller ingen som tenker at «Edel er grei nok». Det er enten hat eller elsk – pass på at du gir boka til noen som elsker.

Det første kapittelet i diktboka til Edel har fått navnet «Julestemning», og diktene som følger tittelen gir oss en julefølelse vi sjelden opplever; en syk men hysterisk festlig en. På låven sitter ikke nissen med sin julegrøt, men med sin kamerat. Resten av diktet inneholder blant annet et barberblad; så sykt at det er morsomt. Ved å alltid gå over streken, blir humoren så spesiell (og psyko) at man ikke kan annet enn å humre, le og kose seg (hvis man liker Edel og den type humor vel og merke).

Det at boka har et eget julekapittel gjør den jo enda mer «julevennlig», men den inneholder også andre temaer; altså kan man ta den frem hele året. Et godt julegave tips dersom man vil gi noen ekstra mange (og gode) latterkramper.

Det er ganske utrolig hvor ekte Edel virker, og i hvor stor grad man hører stemmen hennes mens man leser diktene. Boka er sjelden vare, den er unik.

org_Johnny Virker i turbotroebbel_HOYJohnny Virker i turbotrøbbel
I fjor var det Ylvis sin barnebok som var den mest populære julegaven man kunne få tak i. I år vil jeg tørre å påstå at boka til «Vinni» har en god sjans til å bli årets julegave for de små. Ikke bare er det spennende at artisten Vinni har satt seg ned og skrevet barnebok, det er gøy med en ekte norsk bilbok.

I boka blir vi introdusert for Mamma-bilen, Pappa-bilen og Johnny (også en bil selvsagt). Mens man leser boka er det mye som minner en om den kjente Disney-fortellingen «Cars». Det er absolutt ingen herming å finne, men det er lik tematikk og karakterene har visse fellestrekk.

Boka er stor og god å holde i. Det er en typisk sitte på fanget til mamma og lese-bok. Boka preges av store og fantastiske illustrasjoner. Vinni har skapt «Johnny Virker» i fellesskap med rallybrødrene Ole Martin og Pekka Lundefaret, der førstnevnte har stått for illustrasjonene mens sistnevnte er mannen med idéen. Det er ikke spart på kruttet; bil-aspektet er dominerende og veldig «riktig». Man opplever mye ekte action mens man leser om Johnny.

En bok som kanskje faller aller best i smak for små gutter, men det er ingenting i veien for at også jenter kan kose seg med denne boka. Selv om de ikke skulle være veldig opphengt i biler, er det en spennende handling å følge med på. Det estetiske med tanke på tegninger vil glede samtlige lesere.

org_Twittermeldinger_STORTwittermeldinger fra Oslo-politiet
Det var i 2011 at operasjonssentralen ved Oslo politidistrikt tok i bruk Twitter som informasjonskanal. Men hvem hadde trodd at politiet kunne være så morsomme? Få av oss. Med sine ekstraordinære Twitter-meldinger underholder og informerer de på samme tid. Det er nesten så man skulle tro at det satt en ekte forfatter bak tastaturet, en forfatter med teft for å skrive ut gode scener.

Dette er en hysterisk festlig bok som kan gjøre juleselskapene ennå gøyere. Ta for eksempel denne tweeten: «Vi er på vei til storgata for å ordne opp i et ordensproblem: hvis noen tilfeldigvis ser en naken mann med søppelbøtte på hodet – ring 02800». En morsom og god scene som gir oss bilder i hodet – og som samtidig informerer. Boka er full av slike tweets, og disse skaper mye latter. En litt «annerledes» julegave som skaper glede.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *