The Lone Ranger

Da denne filmen kom  på kino så fikk den hard medfart fra kritikerne, og jeg må med min beste vilje si at jeg ikke skjønner hvorfor.

Indianeren Tonto tar oss med tilbake til hans møte med John Reid og historien bak The Lone Ranger. John Reid er en mann som er fokusert på ære og ikke minst respekt for loven. Han har vært i storbyen og skaffet seg en utdannelse og returnerer til hjembyen sin. Der møter han broren som er Texas ranger igjen og gjensynsgleden er i grunn alt annet enn stor. Men han blir nå med broren for å jakte på Butch Cavendish, en av de lovløse som har et temmelig hardt rykte. På veien møter han Tonto, indianeren som er en blanding av et intenst irritasjonsmoment og en god medhjelper.

Mesterhjernene bak dette prosjektet er ingen ringere enn Jerry Bruckheimer og Gore Verbinski som sammen har stått bak Pirates of the Caribbean. Og ja, det syns godt. Med Pirates of the Carribean fant de en gullformel, en suksess som førte til flere filmer og ikke minst merchandise inntekter. Så ja, kanskje man kan si at dette er et kommersielt utspill mer enn en filmproduksjon.

Men, ser man bort i fra dette og det faktum at Johnny Depp spiller på samme strenger i The Lone Ranger, som han gjør i Pirates-filmene, så er faktisk dette et solid og godt arbeid. Historien i seg selv er spennende og det er faktisk første gang på 34 år at denne historien blir gjenskapt for lerret. Det er mange lange scener med ekstremt mye action og det kan bli litt for anmassende, men det er morsomt og det er underholdende. Akkurat som en nymoderne western skal være.

I ekte Disney-stil er det fokus på rett, galt og gråsonen innimellom. Noe av det interessante i historien er Reid sin stadige kamp mellom den lovlydige og cowboyen som er villig til å tøye grensene for å hjelpe andre. Armie Hammer gir cowboyen et herlig små-naivt uttrykk der han balanserer på linjen mellom rett og galt.

Første gang jeg så denne filmen var på kino i Bangkok, og hva kan jeg si annet enn at jeg og mine vietnamesiske venner koste oss glugg ihjel. Filmen var strålende underholdende med actionsekvenser som kan ta pusten fra enhver.  Dette er absolutt en film som er verdt en plass i hylla, og du? Drit i hva alle andre sier, det er faktisk lov å like denne filmen!!  [rating=7]

THE LONE RANGER

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *