Paradisbakken

Noen forfattere bare kommer til deg for å bli, og Marit Reiersgård er en av disse. Tredje boka om Bitte Røed og Verner Jacobsen skuffer ikke.

paradisbakkenParadisbakken var en gang åstedet for en grusom forbrytelse. Camilla Carlsen ble funnet drept rett ved stien til det lille skogsområdet og politiet klarte aldri å løse denne drapsgåten. Men Drammens politiet er av den utholdende typen og bestemmer seg for å se på saken på nytt etter 25 år. Dermed tar de inn alle de gamle venninnene til Camilla til nye avhør. Dette inspirerer et nytt møte og gjengen samles på et utested for å diskutere hva som skjedde for 25 år siden. Før kvelden er omme, er det begått et nytt drap og Bitte Røed og Verner Jacobsen må grave dypt i fortid og nåtid for å finne svarene de leter etter.

La oss først snakke om de to herlige karakterene som Bitte Røed og Verner Jacobsen er. Dette er på ingen måte to perfekte mennesker, men nettopp det uperfekte gjør dem så forbanna menneskelige og herlige at du kan ikke annet enn å like dem. Jeg har fra før av lest både Stolpesnø og Jenta uten hjerte, og elsket begge disse to bøkene også.

Les vår anmeldelse av Jenta uten hjerte.

marit reiersgŒrd
Marit Reiersgård. Foto: Gyldendal Forlag

Det er noe med utviklingen av karakterene og måten vi gradvis blir kjent med mer av dem, som gjør dem lette å engasjere seg i. Er du en av de som elsker å se tv-serier så vet du hva jeg snakker om. Det engasjementet man får etterhvert som man blir kjent med karakterene over lang tid, er virkelig en del av seeropplevelsen. Leser man Reiergårds bøker er det samme følelsene. Du sitter igjen med følelsen av å ha lest om ekte mennesker med sine feil og sine styrker, som faktisk gjør så godt de kan i de situasjoner de havner i. Hun har en utrolig nærhet når hun skriver om karakterene, det gjør det hele veldig realistisk.

I denne boken tar hun også et aldri så lite blikk inn i den vanskelige ungdomskulturen som for mange er preget av mobbing og utenforskap. Hun beskriver følelsene og de vanskelige situasjonene som oppstår veldig presist og jeg tipper ganske mange vil nikke gjenkjennende til mye av det hun skriver om her. Sånn sett er det også et viktig tema i boken, det er ikke bare spennende krim.

terning5Jeg liker godt den dansen hun gjør mellom fortid og nåtid og plotet er utrolig spennende etterhvert som det avdekkes. Det er en god historie med mange spennende tvister gjennom hele boka. Dette gjør at du holdes i spenningsmomentet jevnt mens du leser, spesielt siste halvdelen tar ting helt av og det er vanskelig å legge boka fra seg. Men det som gjør at Marit Reiersgård kommer til å havne i bokhyllen min flere ganger de neste årene er de fantastisk herlige karakterene!

Forlag: Gyldendal

Utgivelsesår: 2016
400 sider
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205492653

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *