Ny publikumsrekord for Krimfestivalen

Det er ingen tvil om at krim er i ferd med å bli stadig mer akseptert som en del av den norske og utenlandske litteraturen. For få uker siden ble Hans Olav Lahlum sin krimfestival arrangert på Bokhotellet Lyngørporten i Tvedestrand med gjester som Gard Sveen, Marit Reiersgård og Jørn Lier-Horst. Man måtte ikke vente lenge før det var ny Krimfestival!

Denne helga var det nemlig duket for Krimfestival midt i Oslo sentrum, med arrangement for store og små i tre dager til endes. Det hele ble avsluttet med en spennende aften på Centralteateret på lørdag hvor Jørn Lier-Horst, Hans Olav Lahlum, Tom Kristensen og Eystein Hanssen deltok i et Blodbad med Sarah Natasha Melbye. Men først fikk de fremmøtte nyte den morsomme farsen  med Anders Hatlo, Johannes Joner og Monica Hjelle. Farsen var selvfølgelig skrevet av Gunnar Staalesen som også deltok i stykket om enn fra salen. Etterpå var det Brølequiz på Cappelen Damm huset.

Publikumsrekord

Etter tre dager med fulle hus endte den fjerde Krimfestivalen lørdag kveld med ny publikumsrekord. Over 11.000 besøkende har vært på festivalen i løpet av de dagene, en økning på 35 prosent fra i fjor. det er kanskje ikke så rart når man har en festival som er helt gratis, hvor man får møte internasjonale og norske kjendisforfattere som for eksempel Hans Olav Lahlum, Jo Nesbø, Gard Sveen, Jørn Lier-Horst, Lisa Gardner og ekteparet som står bak pseudonymet Lars Kepler.

Det har vært stappfulle arrangement og stor interesse for så vel de norske som de utenlandske forfatterne.

Les Knut Gørvells blogg og se bilder fra festivalens siste dag:
http://www.forlagsliv.no/knutepunktet/2015/03/08/ny-publikumsrekord-for-krimfestivalen/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *