Kate Harrison: Alt om 5:2 dietten

Denne boken er et hastverksarbeid.

Anmeldt av Anne B.Kalvik

org_52DIETTEN_300Skrivefeil, dårlig oppbygging av setninger og et lynraskt oversettelsesarbeid er det boken bærer mest preg av. Ser man gjennom dette finner man et helt greit informativt verk om den siste store motedietten.

5:2 dietten ble lansert i Norge nå til nyttår, og som alltid når det dukker opp en ny motediett kom det samtidig masse bøker. Kate Harrisons bok er en av disse. Hun har ikke utdannelse, bare “personlig erfaring som mangeårig jojo-slanker”, og boken er full av hennes egne personlige erfaringer, samt fortellinger fra andre hun har guidet inn på 5:2 dietten, og om hvor fornøyde de er.

Det er helt ok. Flere kostholdseksperter, ernæringsfysiologer og leger har gått ut i media og sagt sitt om hvorfor 5:2 dietten fungerer eller ikke. Helserisikoen er vurdert til minimal. Allikevel er det ekstremt vanskelig å fortelle en potensiell leser at man ikke bør ta slankeråd fra noen uten andre kvalifikasjoner enn at de fikk det til selv på den måten.

Det finnes mange måter å slanke seg på men, samtlige bør gjennomføres med hjelp fra lege, med jevnlige kontroller der du undersøker at du får i deg de vitaminene og mineralene du skal ha. Om du har fått grønt lys av legen din til å starte med 5:2 dietten er Harrisons bok et greit oppslagsverk. Hele siste delen av boka er oppskrifter tilpasset dietten.

[rating=3]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *