Kan du Pokévett-reglene?

Er du en av dem som prøver å “fange dem alle”? I så fall har vi fem gode tips til deg!

Skrevet av:Maria Korkunc, hentet fra rodekors.no

Pokémon Go-bølgen herjer Norge, og Røde Kors synes det er flott at folk kommer seg opp av sofaen og ut i naturen (asfaltjungelen) på jakt etter virtuelle fantasidyr. Røde Kors ønsker selvfølgelig at du skal være så trygg som mulig mens du gjør det – og oppfordrer alle spilleglade til å ta med litt pokévett på veien!

5 tips til en tryggere Pokémon-opplevelse

1) Vær oppmerksom på dine omgivelser

De som har spilt Pokémon Go vet at det er lett å bli oppslukt i spillet – og kanskje en smule uoppmerksom på det som foregår rundt en? Husk å løfte blikket når du går, og stopp heller helt opp når du skal fange en Pokémon. Da slipper du f.eks. å gå på en lyktestolpe, som denne uheldige karen. Ikke glem at det finnes et såkalt AR-modus som gjør det hakket tryggere å spille Pokémon Go. Moduset gjør at Pokémonen ikke beveger seg når man skal fange den, noe som er spesielt nyttig dersom du befinner deg på et sted det kan være farlig å ferdes.

2) Vis hensyn i trafikken

Mobilen vibrerer når en Pokémon er i nærheten, derfor er du ikke avhengig av å stirre på skjermen konstant. Legg mobilen helt vekk når du skal krysse gaten, slik at du ikke utgjør en fare for deg selv eller andre. Skulle du mot formodning kjøre bil, så er det nettopp det du skal gjøre – Pokémon Go kan vente til du har parkert og gått ut av bilen. Alternativt kan du ta kollektivt, eller ta med deg en passasjer i bilen som kan jakte for deg. Det samme gjelder for sykling, her kan du lett skade andre mennesker.

3) Hold deg på trygge plasser

Selv om det kan være fristende å fange en sjelden Pokémon i en mørk bakgate om kvelden eller på et avsperret område (som en byggeplass), så kan det lurt å la være. Hold deg til opplyste, befolkede områder – og områder du har lov til å oppholde deg på.

4) Husk å spise og drikke

For de som jakter Pokémon mange timer i strekk i sommervarmen er det lurt å huske på å spise og drikke mellom slagene. Å beskytte seg mot solen er heller ikke så dumt – litt solkrem og en caps gjør susen.

5) Last ned Røde Kors sin førstehjelps-app

Førstehjelps-appen vår er kanskje ikke like fengslende som Pokémon Go – men den er ekstrem nyttig dersom du glemmer å følge et av punktene over, eller møter på en annen Pokémon-jeger (eller andre) som har vært uheldig.

Og for de som måtte lure: ja, det er flere PokéStops rundt hovedkontoret til Røde Kors i Hausmannsgate.

God – og trygg – jakt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *