Internasjonal matfest i suksessutstilling

Søndag 23. februar er siste dag for suksessutstillingen Hva spiser verden? på Nobels Fredssenter. Ønsker du å spise deg gjennom verden på en ettermiddag har du muligheten søndag 9. februar kl. 15.00, når Fredssenteret inviterer til en internasjonal matfest i samarbeid med organisasjoner med røtter fra Uganda, Polen, Kina, Kurdistan, Ecuador, India og Tyrkia.

Når tenkte du på mat sist? Sannsynligvis for ikke så lenge siden. Om vi mennesker er aldri så ulike, så har vi én ting felles: Vi må ha mat for å overleve. Samtidig er mat mye mer enn drivstoff for kroppen. Mat er identitet, kultur og samvær med andre.

Samarbeidsorganisasjoner er Den polske klubben i Norge, Norsk-Mongolsk forening,Kurdistan kulturforening, Ecuadoriansk lag, Bollywood Festival Norway, Mangfoldshuset,Norsk Kinesisk Samarbeidsorganisasjon, Uganda Association in Norway, Den kongolesiske diaspora i Norge, RISAF (Ressurs og Integrasjonsenter for Afghanske Flyktninger) og Kvinner og ungdommer for integrasjon (KUFI).

Organisasjonene serverer mat inne i selve utstillingen. Kl. 15.00  blir det servert norske folketoner ved Bygdelagskoret, og Bollywooddans fremføres av dansere fra Bollywood-festivalen.

Det er gratis adgang for alle under arrangementet.

Nobels Fredssenter presenterer fredsprisvinnerne og deres arbeid og historien om Alfred Nobel. Senteret er en arena for debatt og refleksjon om aktuelle temaer som krig, fred og konfliktløsning. Fredssenteret arbeider i et skjæringspunkt mellom politikk og kultur, og har blitt internasjonalt anerkjent særlig for sin satsing på dokumentarfotografi og interaktiv teknologi. Skiftende utstillinger, morsomme digitale løsninger samt engasjerende filmer og foredrag bidrar til å skape et variert og magisk opplevelsessenter.

Styret i den uavhengige stiftelsen velges av Nobelkomiteen. Styreleder er Geir Lundestad, direktør er Bente Erichsen. Fredssenteret er finansiert gjennom en kombinasjon av privat og offentlig støtte. Hovedsponsorer og samarbeidspartnere er Hydro, Telenor Group, ABB og Norges Fotballforbund.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *