I care, do you?

Bjørn Olav Edvardsen fremførte sin single Avalanche. Foto: Jessica Ryan
Bjørn Olav Edvardsen fremførte sin single Avalanche. Foto: Jessica Ryan

Blindeforbundet lanserer denne uken sin nye kampanje Icare:-) sammen med flere norske artister.

Visste du at det er 32 millioner mennesker som er unødvendig blinde i dag?  Grå stær er den viktigste årsaken til dette, og det er bare en enkel operasjon som skal til. Denne operasjonen koster 250 kr pr øye og kan i mange tilfeller sørge for at den som blir operert igjen kan sørge for mat på bordet til sin familie. Det er også en stor skamfølelse knyttet til det å bli blind,ettersom det sies at det er en straff fra gudene, derfor gjemmes ofte de blinde bort. En slik øyeoperasjon kan også gjøre at en familie slipper å leve i skam.

Dette ønsker Norsk blindeforbund å gjøre noe med gjennom kampanjen Icare:-) som skal finansiere øyehelseprogrammer, rehabilitering og organisasjonsbygging. Dette er en del av det globale initiativet Vision 2020 hvor målet er å eliminere alle årsaker til blindhet som kan unngås eller behandles innen 2020. Initiativet er startet av Verdens Helseorganisasjon og International Agency for the Prevention of Blindness.

Konferansier Marianne Aas Hansen. Foto: Jessica Ryan
Konferansier Marianne Aas Hansen. Foto: Jessica Ryan

Lanseringen av kampanjen gikk for seg på Radisson Sas på Holbergsplass og mange av landets  artister var til stede for å fronte Icare:-).  Deriblant Elisabeth Andreasson, Anine Stang og Bjørn Olav Edvardsen. Sistnevnte hadde også et musikalsk innslag på lanseringen med hans rykende ferske single Avalanche som ble sluppet forrige uke. Lanseringen ble avsluttet med et musikalsk innslag skrevet og komponert av 16 år gamle Axel Røthe som forøvrig også selv spilte trommer.

Designer Nina Skarra har også støttet kampanjen med å designe et skjerf i 100% kashmir. Skjerfene blir laget i Nepal og er dermed med å gi arbeidsplasser til lokalsamfunnet der. For hvert skjerf du kjøper, får et menneske synet tilbake. Skjerfene er også pallet av blinde og svaksynte i Nepal.

Nina Skarra presenterte stolt de designede skjerfene. Foto:Jessica Ryan
Nina Skarra presenterte stolt de designede skjerfene. Foto:Jessica Ryan

Norsk Blindeforbund har jobbet med bistandsarbeid for blinde og svaksynte siden 1978 og har nå prosjekter i 12 land spredd over hele Asia og Afrika. Pengene som samles inn gjennom denne kampanjen styrke videre arbeid med disse prosjektene og nye prosjekter igangsatt av international Agency for the prevention of blindness.

Norges Blindeforbunds assisterende generalsekretær, Arnt Holte, er president i Verdens Blindeunion de kommende fire årene. Dette gir Blindeforbundet mulighet til å sette et av verdens omfattende helseproblem, som kan løses, på dagsorden i ulike internasjonale fora.

Er du nysgjerrig på hvem andre som fronter kampanjen kan du jo sjekke ut hjemmesidene deres www.icare.no .

Ønsker du å sjekke ut musikken til Bjørn Olav Edvardsen kan du sjekke ut følgende linker:

iTunes: http://bit.ly/19EcGiU
Spotify: http://spoti.fi/1eLDzr9
Wimp: http://bit.ly/176BWjb

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *