Høysesong for familier på tur: den ultimate familieguiden

Skal du ut og fly med barn i sommer er det verdt å legge merke til alle de gode servicetilbudene som er tilgjengelig for barnefamilier på Oslo Lufthavn. Familiesluse, barnevogner, lekefly, barnemenyer, eget ammehjørne og stellerom er noen av de fasilitetene Oslo Lufthavn kan tilby for å gjøre reisen enklere for både store og små.

– Sommeren er høysesong for familier på tur og vi ønsker at de skal oppleve ventetiden på flyplassen så positiv som mulig. Da må vi kunne tilby gode fasiliteter og tilrettelegge for at de som skal reise med små barn enkelt skal finne informasjon om det de lurer på i forkant av reisen og når de kommer frem til flyplassen.

Viktig tips: Ikke glem passet ditt

Felix & Fiona er våre flotte maskoter som hjelper oss med å gi passasjerene informasjon om det som er både nyttig og morsomt for alle som reiser med barn, sier mediansvarlig, Joachim Westher Andersen i Oslo Lufthavn AS.

Her kommer noen gode råd og tips på veien:

Sjekke inn og levere bagasje
Skal du sende barnevogn eller barnesete sjekker du den inn på vanlig måte i automat eller skranke, får bagasjelapp og går til innsjekken for spesialbagasje. Har du avklart med flyselskapet at du kan ta med vognen til flyet, tar du den med deg rett til sikkerhetskontrollen. Hos spesialbagasje-innsjekken kan du kjøpe poser som beskytter barnevognen. Bagasjelappen skal festes godt synlig utenpå plastposen.

Det fins også kraftigere beskyttelsesutstyr som kan kjøpes eller leies, for eksempel Prampack. Enkelte forsikringsselskap dekker kun skader dersom vognen er pakket på denne måten.

I sikkerhetskontrollen med barn
Når du har sjekket inn og sendt avgårde bagasjen, viser Felix & Fiona veien til en helt egen sikkerhetskontroll for reisende med barn. Hovedregelen er at du ikke får ta med væske om bord.Du kan likevel ta med mat og drikke som er nødvendig for reisen, for eksempel barnemat og morsmelkerstatning. Disse beholderne kan inneholde mer enn 100 ml, og trenger ikke å pakkes i gjennomsiktig, lukkbar plastpose.

Ta barnematen ut av håndbagasjen når du går gjennom sikkerhetskontrollen. Det gjøres tilfeldige stikkprøver av innholdet i beholderne.

Barnevogner
Oslo Lufthavn tilbyr barnevogner til gratis utlån etter sikkerhetskontrollen. Disse kan disponeres helt frem til du skal gå om bord i flyet.

Mat for barn
Du kan varme medbrakt barnemat på flyplassen. Du finner mikrobølgeovn på Monolitten på innland og på Foodmarket på utland. Begge er merket med Felix & Fiona. Flere spisesteder tilbyr også egne barnemenyer.

Ammehjørne
Like bak Norwegians service-skranke innland (ved gate 22) finner du ammehjørnet. Det er et dedikert område til mating av småbarn, for de som ønsker å trekke seg unna for en rolig stund i skjermede omgivelser.

Leker og aktiviteter
Vi har tre store lekefly som barna kan kose seg i mens man venter på at flyet skal gå. De er store og lilla. Det finnes ett fly i ankomsthallen ved Starbucks, ett på innland og ett på utland.

Stellerom
Vi har mange stellerom, og bygger stadig flere. På flere stellerom har vi hengt opp en Felix & Fiona-plakat som inneholder litt informasjon for mor eller far, og bilder som barnet kan underholde seg med.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *