Gud Bedre : Anne Kat Hærland

Vi tok en tur på Latter for å se om Anne Kat Hærland var i form.

En av høstens store snakkiser er uten tvil Anne Kat Hærland sin forestilling Gudbedre som går på hovedscenen på Latter i høst. Forestillingen er regissert av Bård Tufte Johansen mens Hærland selv har ide og manus. Hærland har lang fartstid som komiker og programleder i NRK, hvor hun ble spesielt godt kjent gjennom sine skarpe kommentarer og kritiske blikk på samfunnet i Nytt på Nytt. Hun har opptrådd som stand-up-komiker i flere år og har vunnet beste standup-artist under Komiprisen 2003, 2006, 2009 og 2012. Hun har hatt stor suksess med enmannsforestillingene Jeg er ikke DinaTatt av vinen og Gift, men ingen fanatiker og Jakten på Ærligheten på Latter i Oslo. 

160902-annekat-753x1076-copyGudbedre

Det er en voksen og vis Anne Kat Hærland som inntar scenen for å dele sine tanker om dagens samfunn med publikum. Naturlig nok dreier første del av stykket seg om øyensykdommen retinitas pigmentosa som sakte men sikkert tar fra Anne Kat Hærland synet. Her legger hun for dage et mot og en sårbarhet som mange med tøffe diagnoser kan kjenne seg igjen i. Når man har fått diagnoser som i stor grad vil påvirke livet ditt og kan ødelegge livskvaliteten så reflekterer man gjerne en god del over sitt eget liv og samfunnet rundt en. Samtidig tar hun i bruk en herlig galgenhumor som nok har hjulpet henne godt gjennom de siste 20 årene.

Det ser ikke ut til at det er rom til så mye sprell utenfor manus i denne forestillingen, men det kommer et par sleivspark innimellom som kan virke improviserte. Publikum på forestillingen jeg var på, så ut til å være av den tamme sorten. På en stand-up forestilling skal publikum være en del av det som skjer, de skal være med å pushe frem de gode poengene hos komikeren. Jeg kan skjønne at det har føltes litt trått for Hærland, når det kun er de på første rad som tar frem den høye latteren og slår seg på låra hver gang Hærland kommer med et morsomt poeng.

terning4Jeg hadde nok ventet meg litt mer av dette showet enn Hærland leverte. Det hele virket for bundet opp mot manus, og den som så ut til å kose seg mest var Hærland selv. Men det var veldig mange gode poeng og det var mye spennende tanker. Hun er også god når hun bruker fysikken for å få frem morsomme poeng. Hærland er uten tvil en morsom dame, men jeg liker henne best når hun har helt frie tøyler og ikke er så regissert som hun er her.

Forestillingen som er anmeldt er den som var Onsdag 5 Oktober.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *