God respons på nødhjelpsappell, men fortsatt stort behov for støtte

on

CARE er blant bistandsorganisasjonene som ber om støtte for å skaffe vann, mat og husly til dem som er rammet av tyfonen Haiydan i Filippinene. Så langt har responsen i Norge vært god, men behovene er enorme, og organisasjonene trenger mer penger til nødhjelp.

– Det er tydelig at nordmenn har fått med seg omfanget av denne katastrofen og at de gjerne vil hjelpe dem som er rammet. Særlig er det mange som bruker SMS for å støtte hjelpearbeidet. Vi håper at bidragene vil øke ytterligere i dagene som kommer. Svært mange mennesker opplever nå en desperat situasjon, forteller generalsekretær Torild Skogsholm i CARE.

CARE vil samarbeide med lokale partnerorganisasjoner for å gi nødhjelp til 150.000 personer i de hardest rammede områdene. CAREs ansatte forsøker nå å få tilgang til områder som fremdeles er avskåret, for å kartlegge skadeomfanget og hjelpebehovene.

– Hele kystlinjen ser ut som om en kjempe har tråkket på landsbyene. Alt er ødelagt, forteller CARE-medarbeider Sandra Bulling fra byen Ormoc på øyen Leyte. – Det er bare en stor dynge av vrakrester. Deler av hus ligger i gatene. Alle trehus er helt borte. Murhus står igjen, men uten vinduer og dører. Strømstolper er brukket som tannpirkere. Jeg gikk forbi en skole som hadde vært evakueringssenter, men bygget var helt ødelagt. Nå er det veldig varmt, og folk er veldig tørste. Eneste kilde til vann er ødelagte vannrør.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *