EU-operasjon i Afrika kan gå i vasken

Paris (NTB-AFP): EU mangler soldater til den varslede militæroperasjonen i Den sentralafrikanske republikk. Det kan bety at operasjonen ikke lar seg gjennomføre, ifølge Frankrike.

– Hvis vi ikke raskt gjør en større innsats, vil det ikke være mulig å iverksette denne viktige operasjonen neste uke, heter det i en felles uttalelse fra Frankrikes utenriksminister Laurent Fabius og forsvarsminister Jean-Yves Le Drian.

EU lovet i februar å sende opptil 1.000 soldater til det voldsherjede landet for å støtte 8.000 franske og afrikanske soldater som allerede er utplassert.

Fredag meldte FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) at krisen også har ført til at titalls mennesker har sultet i hjel etter å ha flyktet til Kamerun. I tillegg er mange flere alvorlig syke som følge av malaria, diaré og luftveisinfeksjoner.

– Over 20 prosent av barna som kommer lider av alvorlig feilernæring, opplyser UNHCR og nevner blant annet en kvinne som først opplevde at mannen hennes ble drept. Deretter døde seks av de ni barna hennes av sult.

Situasjonen i den tidligere franske kolonien er blitt kaotisk etter at en muslimsk opprørsgruppe tok makten i et kupp for et år siden. Kuppet førte til at kristne militser gikk løs på landets muslimske minoritet som hevn. Volden bærer preg av etnisk rensing, og nærmest alle landets muslimer skal nå ha flyktet til andre land i regionen. (©NTB)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *