En humoristisk aften med Josh Groban

Josh Groban har igjen gjestet Oslo med stor suksess.

Anmeldt av Jessica Ryan

I slutten av mai var Josh Groban igjen på plass i Oslo, denne gangen var det Oslo Spektrum som hadde gleden av å ha Groban på besøk. Vi var selvfølgelig til stede og her kommer anmeldelsen med bilder, bedre sent enn aldri.

Oslo Spektrum er stort, men det er bare deler av salen som er tatt i bruk til denne konserten, noe som gir en litt intim følelse selv i Oslos storstue. Etter forberedelsene på scenen blir det plutselig mørkt. Når lyset kommer på igjen står Groban på scenen i enkle jeans, hvit skjorte og sneakers. Han finnes ikke pretensiøs og har en lett og ledig tone med både musikerne og publikum. Dette gir en følelse av at man som publikummer er der med han, ikke bare for å sitte å glo. Han lykkes faktisk i å skape en intim stemning i Oslo Spektrum, av alle steder.

Foto: Jessica Ryan
Foto: Jessica Ryan

Det er ingen tvil om at Groban omgir seg med dyktige musikere noe man ser på forskjellige solo-opptredener gjennom showet. Men det er allikevel kun en ting som teller den kvelden og det er om Grobans vokalprestasjoner som han jo er kjent for, faktisk vil strekke til? Vil denne ene mannen klare å fylle scenen i to timer helt alene?

Svaret er ja, det klarer han stort sett helt uten problemer. Innimellom det musikalske driver han å leker seg med publikum og gir dem noe som kan ligne på stand-up. Men det kommer lett,spontant og ledig og han har en herlig avslappet tone. Han meddeler alle menn i publikum som har blitt dratt dit av konene sine at han har dyp medfølelse for dem og spøker med det alle vet, at det er mang en kvinne i publikum, men få menn.

I et av numrene informerte han publikum om at han klarte å glemme teksten, selv om det faktisk var han som hadde skrevet den. Og publikum tilgir han, fordi han er den han er. Foruten denne glippen var det et par plasser han ikke rakk helt opp til de høyeste tonene på låten To where you are, men ellers var det så nærme plettfritt som man kan komme.

Foto: Jessica Ryan
Foto: Jessica Ryan

Sceneshowet i seg selv var enkelt og hadde mest fokus på å få en varm og koselig atmosfære uten at det skulle virke som en klisje. Det er også verdt å nevne at han hadde med seg norske musikere og kor, ikke bare sine egne musikere. Set-lista besto av en fin miks fra samtlige av albumene hans, selvfølgelig med fokus på det siste. Siden jeg har fulgt han stort siden han begynte må jeg si at det var et par låter jeg savnet litt, men heldigvis kom et par av dem når publikum hadde trampeklappet han tilbake på scenen.

Det var også tid til et humoristisk innslag med Vegard Ylvisåker som tidligere har parodiert Groban. Dette fant Josh Groban ustyrtelig morsomt og gjorde det til en del av sitt ekstranummer denne kvelden. Publikum skjønte ikke helt hva som skjedde med en gang, men når Ylvisåker tro til med den gamle Mods-klassikeren Tore Tang, lukta alle lunta og publikum fikk seg en god latter.terning5

Med andre ord var dette en fin og morsom konsertopplevelse og tiden gikk radig fort! Det var forfriskende med en artist som tok seg selv så lite høytidelig, hvilket man kanskje ikke helt venter seg med mindre man har fulgt karrièren hans hele tiden. Han hadde grep på publikum fra første øyeblikk og det er ingen tvil om at han faktisk satte stor pris på det norske publikumet som ifølge han var med på å bygge karrièren hans. 

Josh Groban gir alt på scenen. Foto:Jessica Ryan
Josh Groban gir alt på scenen. Foto:Jessica Ryan

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *