Dr. Bergland og den alternative medisin

Jonas Bergland kjører nå sitt eget show på klubbscenen til Latter. Han bruker seg selv og sin legeutdannelse, og blander dette med sine egne (og andres) fordommer alternativ medisin.

Anmeldt av: Maria Ludvigsen

Første gang jeg så Jonas på en scene, var da komikameratene hadde show på Latter. Jeg var i starten skeptisk og skjønte ikke helt hva han gjorde på samme scene som så profilerte komikere (Sturla Berg-Johansen, Tommy Steine og Rune Andersen). Det tok ikke lang tid før jeg til de grader forsto hvorfor han var der; han var det perfekte tilskudd til guttegruppa, og han svært talentfull.

235_orgSoloshowet Jonas har på klubbscenen er mindre og enklere. Det er Jonas, mikrofonen og mange morsomme tanker og historier (+ en ballong). Det første som kan sies om Jonas og showet, er at han uten tvil evner å fortelle historier, der har han et tydelig talent. Det å være både lege og komiker er i seg selv ganske morsomt, og nokså uvanlig. Når Jonas i tillegg klarer å bruke dette som en slags rød tråd, har han allerede snekret sammen et lite show med tydelig dramaturgi.

Temaet «alternativ medisin» er i tiden, og noe som er både lett å tulle med, og lett for de fleste å følge med på og forstå. Vi har alle et forhold til alternativ medisin, og de aller fleste av oss har en sterk mening og en klar oppfatning. Jonas Kinge Bergland legger ikke skjul på hva han mener og tenker – det er bra.

Den første halvtimen gikk litt trått for Jonas, han fikk ikke med seg publikum 100% og det han fortalte, og måten det ble fortalt på, var ikke top notch. Jeg lo godt innimellom, men det var for mange dødpunkter. Etter at de første 30 minuttene hadde passert var Jonas urokkelig på scenen; publikum holdt på å le seg i hjel, inkludert undertegnede.

Mot slutten av showet tar Jonas på seg en litt alvorlig maske og forteller en kort historie som gjør inntrykk, og som viser en helt ny side av ham. Jonas er like god på å fortelle en seriøs historie, som han er på å vri og vende på småting for å få det festlig og underholdende. Det var fint med en liten latterpause mot slutten, og det løftet showet hans et hakk at han prøvde seg på en ny vri; det er sjeldent å se alvoret få plass hos stand-up komikere. Jonas skal ha applaus for at han skjønner at det ikke er nødvendig å tulle med og le av absolutt alt, og han er modig som tør å gi litt mer av seg selv. Det var slik det føltes; vi kom nærmere Jonas som person.

Showet til Jonas var veldig bra, men han var enda bedre på en større scene og sammen med tre kamerater. Han fikk ikke vist frem alle sine talenter denne gangen, men han fikk vist seg som en god historieforteller som klarer å dra med seg publikum. En alt for treig start trekker veldig ned, men heldigvis kom det seg noe vakent. Terningkast 4

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *