Det som aldri dør av Øistein Borge

Etter Den syvende demonen så jeg frem til et nytt møte med Bogart Bull.

Denne gangen tar Bogart Bull oss med til Nord-Irland, hvor han i utgangspunktet er på ferie sammen med sin far Thomas Bull for å besøke en gammel morfar. En dag blir en norsk høyesterettsdommer og hans kone funnet drept i en skog ikke så langt fra Belfast. Det norske politiet tar kontakt med Bull og ber om at han skal bistå det irske politiet i drapssaken og med litt overtalelse bestemmer han seg for å gjøre det, samtidig som han nøster opp i egne familiehemmeligheter. Etterhvert skjønner vi at Irlands brokete fortid holder nøklene til både Bulls familiehemmeligheter og drapsaken han jobber med.

Irland i seg selv har en spennende historie, og det er liten tvil om at Borge har gjort grundig research og viser en god forståelse for de konfliktene som herjet Irland på 70-tallet. Han klarer å få frem et nyansert bilde av en komplisert konflikt uten at du som leser kjeder vannet av deg. Måten han går fra fortid til nåtid mens han nøster opp tråden både i sin egen historie og drapsetterforskningen er faktisk så sømløs som det kan gjøres. Historien i boka er interessant og det dukker stadig opp nye ting og ikke minst tvister som du ikke var i nærheten av å se komme.

Når det gjelder karakterene har Borge fremdeles litt å gå på, men det aner meg at det kommer veldig mye mer om Bogart Bull i fremtiden, og jeg er ikke i tvil om at det vil være en spennende utvikling av både Bull og de karakterene som er i hans umiddelbare nærhet. Jeg kunne for eksempel tenkt meg å bli mer kjent med Thomas Bull og fått sett mer av relasjonen mellom Thomas og sønnen, ettersom man får en vag anelse av at det er en noe komplisert relasjon som også har satt sitt preg på Bogart.

Jeg elsket den første boka om Bull, men jeg er litt mer avmålt til denne. Ikke for at boken ikke er bra skrevet, for det er den. Det er bare en tematikk som generelt sett ikke fenger meg så veldig. Jeg skulle som sagt ønsket litt mer dypdykk i hovedkarakterene i boka, men samtidig klarer han å balansere det bra ettersom det er veldig mange aktører å forholde seg til i fortid og nåtid. Når det er sagt gleder jeg meg til å lese mer om Bull, for det er en karakter som har et enormt potensiale.

Utkom: mars 2017
ISBN: 9788281694170

FONT Forlag

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *