Det henger en engel alene i skogen

Spennende om ny krimduo Holger Munch og hans kollega Mia Krüger.

Anmeldt av Jessica Ryan

Vi befinner oss i Oslo og politietterforsker Holger Munch får jobben med å jakte ned en morder som har en forkjærlighet for små jenter i hvite nattkjoler. Første jenta blir funnet hengende i et tre i Maridalen rett utenfor Oslo, og ikke så langt i fra en religiøs sekt sitt tilholdsted. Rett i nærheten bor også to brødre med sin mor og stefar.

Mia Krüger sitter i et lite hus i havgapet langt oppe i Telemark, og har egentlig bestemt seg for å avslutte det meste når hennes gamle kollega Holger Munch kommer bankende på døra og drar henne med tilbake til Oslo. Der skal hun jobbe sammen med en etterforskningsgruppe ledet av Holger Munch. Han vil benytte seg av hennes instinkter og forståelse av gjerningsmenn, et av hennes unike talenter.

Boken er skrevet av en kjent forfatter som har valgt å gi ut første boka i denne serien under pseudonymet Samuel Bjørk. Hvem denne Samuel Bjørk er, er det få som vet noe om foreløpig, og det er en tanke som nok plager deg litt over middels gjennom hele boka. Du føler du har lest noe av forfatteren før, men du kan ikke pinpointe hvem det er. Det er mange teorier som svever rundt der ute i bloggosfæren og undertegnede har også sine tanker om hvem det kan være.

Uansett så er dette en bok som gir deg valuta for pengene. Den fungerer godt som en introduksjon til Holger, Mia og deres team ettersom karakterene bygges opp på en fin måte gjennom hele boka. Bjørk viser en god forståelse for de mørke irreganger i menneskesinnet, samt den ondskapen som enkelte mennesker er i besittelse av. Han har også valgt å fremstille både Mia og Holger med både styrker og svakheter, noe som gjør karakterene desto mer spennende.

Boka krever full konsentrasjon ettersom den beveger seg i hurtig tempo gjennom selve plotet og det er mye kompliserte tvister på veien. Bjørk leker med leseren og han engasjerer! Man kan ikke gå feil når man skriver om små søte jenter som blir drept og religiøse sekter.

Det er ingen tvil om at Samuel Bjørk er en god kandidat til tronen som krim-konge, etter Jo Nesbø. Når sant skal sies er det en del som faktisk kan minne om Nesbø sin skrivestil, så hvem vet?

[rating=8]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *