Den andre siden av gleden

Alt er idyll i den litt småkaotiske og sammensveisede italienske familien, helt til ulykken slår til…

Anmeldt av: Lene Reinskau

Ella Beene er ufattelig lykkelig, sammen med sine to stebarn, Annie og Zach, og sin elskede ektefelle Joe. Lykken tar fort slutt da Joe drukner og etterlater seg to små barn og en familiebedrift i større økonomiske vanskeligheter enn noen ante.

Ella bestemmer seg for å gjøre det som står i hennes makt for å redde den tradisjonsrike familiebedriften. Det varer ikke lenge før Joes tidligere kone dukker opp, etter å ha forlatt barna for tre år siden på grunn av alvorlig fødselsdepresjon. Hun krever nå å få omsorgen for barna…

Den andre siden av gleden2Serè Prince Halverson sin debutroman er gripende og reflektert roman, om et vanskelig tema, en stemors rettigheter og vanskelighetene med dagens nye familiekonstellasjoner. Kan en stemor elske et barn like høyt som dets biologisk mor? Ikke minst, hvor går grenser mellom å ta hensyn til biologiske foreldres rettigheter og barnas beste?

Problemstillinger som stadig blir mer aktuelle. Serè er selv mor og stemor til fire voksne barn, det har hjulpet til henne til å klare å ta opp et vanskelig tema på en klok og innsiktsfull måte. Hun har selv uttalt at ”hun trår inn i et minefelt, men at det like fullt er en tematisk godtepose for en forfatter.”

Det sterke båndet mellom Ella og barna er nydelig beskrevet, og gjør at man virkelig blir glad i karakterene. De små hverdagslige scenene, hverdagens øyeblikk av lykke og utfordringer er fortalt på en måte som man kan og se for seg de to hjerteknuserne og nesten høre den herlige barnelatteren.

Den andre siden av lykken er en bok som trygt kan anbefales til alle som er opptatt av foreldrerollen, barns beste og ikke minst liker en god historie.

terning5Forlag: Bazar
Forfatter: Sere Prince Halverson
Oversetter: Kirsti Øvergaard
Original tittel: The underside of joy
ISBN: 9788280874290

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *