Beste filmer for nye investorer

Over 60.000 nordmenn investerte i sin første aksje gjennom 2021, og dette har økt populariteten til klassiske investorfilmer betydelig. Derfor er det på tide å børste støv av noen klassiskere og finne frem det vi mener er de beste filmer for nye investorer å se. Det finnes nemlig en rekke realistiske filmer og dokumentarer som er både spennende og lærerike for deg som ønsker å lære mer om hvordan aksjemarkedet fungerer i praksis.

Når du skal lære deg noe så krevende som investeringer kan det være lurt å følge med på hva proffene gjør. Ikke bare hvilke aksjer de kjøper, men også hvordan de vurderer investeringsmuligheter, og hvilke kriterier de bygger sine vurderinger på. For deg som ønsker å bli bedre til å kjøpe aksjer, har vi valgt ut følgende filmanbefalinger for neste filmkveld.

Fem beste filmer for nye investorer

Barbarians at the Gates (1993)

Denne klassiske investorfilmen tar utgangspunkt i en av de største hendelsene under LBO perioden i amerikansk finanshistorie. Her får publikum et innblikk i en ekte hendelse under oppkjøpet av RJR Nabisco og hvordan dårlig ledelse endte opp med å kjøre en av de største selskapene i USA på randen av konkurs. Filmen gir et fascinerende innblikk i hvorfor investorer bør fokusere på enkelt individer og ledelse når de skal velge gode selskaper for langsiktig sparing.

American Psycho (2000)

Når Christian Bale inntar rollen som rik investment banker, med en mørk side er det duket for en helaften med kvalitetsfilm. Selv om denne filmen i liten grad omhandler det tekniske rundt investering, gir den et godt bilde inn i hvordan noen av verdens rikeste investorer lever, samt hvordan de distanserer seg fra den virkelige verden takket være ubegrenset rikdom. Kanskje ikke så rart at noen investeringsselskaper tipper over med jevne mellomrom? Denne spennende filmen har lenge vært på listen over klassikere og Christian Bale gjør en utmerket rolle som hensynsløs finanskonge.

The Big Short (2015)

For deg som vil forstå mer om hva som skjedde under den store finanskrisen i 2007-2008. samt få et innblikk i noen av de mer avanserte instrumentene mange på Wall Street benytter seg av vil The Big Short være en utmerket film. Her følger vi en trio med investorer som klarte forutse boligboblen, men som ikke ble hørt på fordi de forutså det umulige i det amerikanske markedet. Filmen tar utgangspunkt i boken fra Michael Lewis og anbefales på det sterkeste for alle med en interesse for finans.

Rogue Trader (1999)

I dag har de færreste hørt om Nick Leeson, men denne traderen sto enerådig for fallet til den prestigefylte banken Barings Bank. Ved å manipulere posisjoner og falske transaksjoner klarte han påføre den nest eldste investeringsbanken i verden enorme tap som til slutt endte med at banken endte med likvidering. Historien er spennende, men budskapet om Risk management er like relevant i dag som det var den gang. Vi har sett flere lignende episoder i Hedge fond fra USA som handler i svært volatile og risikofylte derivater for deretter å påføres enorme tap og ende opp med konkurs.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *