Vi anmelder Batman v Superman: Dawn of Justice (3D)

Duger Ben Affleck som Batman?

Ja, det var min første tanke da jeg hørte han skulle spille Batman, hvordan i alle verdens dager skulle det gå? I tilfelle du lurte, så kan jeg fortelle at det gikk helt fint. Faktisk veldig mye bedre enn forventet. Oscarvinneren har fått litt å bryne seg på både når det gjelder Batmans utseende og noe kjølige personlighet.

Historien i seg selv er interessant nok den, men filmen blir til tider litt for preget av mye action og lite handling. Vi får vite mye om fortiden til Bruce Wayne gjennom veldig visuelt vakre bilder i begynnelsen av filmen. Vi får bygget opp akkurat nok sympati for han til at vi finner karakteren troverdig. Hans motstykke er jordens utnevnte Messias i blå og rød tights, nemlig Supermann. Han har dog fått et noe frynsete rykte og han vurderer løpende hva han bør gjøre i forhold til sitt liv som Supermann og sitt liv som Clark Kent. Så kommer Lex Luthor inn i bildet og har sine planer for både Supermann og Batman, uten at de egentlig skulle ha så mye å si om dette. Det utvikler seg til å bli en kamp mellom det gode og det onde, men nå stilles det også spørsmål til hva som er beregnet som godt og ondt. Er det virkelig slik at gode mennesker kan gjøre onde ting, eller er det bare mennesker med onde intensjoner som gjør onde ting?

Ben Affleck som Batman i Batman v Superman- Dawn of Justice
Ben Affleck som Batman i Batman v Superman- Dawn of Justice.

Zack Snyder leverer en film som er veldig spennende visuelt sett. Den er til tider så full av inntrykk at du blir sliten av alt som foregår på skjermen, men fy fader så rå den er allikevel. Filmen varer i 2.5 timer og du rekker ikke kjede deg et sekund. Det er også en av de få filmene der du faktisk får godt utbytte av 3D effektene og du faktisk velger å se den versjonen kontra 2D.

Noe av det aller beste med filmen var Jesse Eisenberg som Lex Luthor, han briljerte som vanlig som vitenskapsmannen som stadig vandrer på en fin linje mellom galskap og spennende ideer. Han er egentlig en av de mest fascinerende karakterene i denne filmen. Ben Affleck er faktisk helt super som både Batman og Bruce Wayne. Det er tydelig at han har hatt et temmelig rått treningsopplegg før innspillingen, for han fyller den gigantiske dressen riktig så bra. Dressen var hypet opp mye lenge før filmen var ferdig, og det var noen som likte den, mens andre syns den var helt horribel. Det er jo tross alt ikke alltid fans liker at man gjør endringer på ting, spesielt ikke noe så vesentlig som drakten til Batman.

Batman V. Superman: Dawn Of Justice
Henry Cavill som Superman i Batman V. Superman: Dawn Of Justice.

Noe av det som virkelig gleder, er at man får små drypp av scener som hinter frem mot Justice League filmene som skal komme i 2017 og 2019. Du får også et glimt av Jason Samoa som Aquaman, en film som skal komme i 2018 også regissert av Zack Snyder. Superheltinnen Wonderwoman kommer også med egen film i 2017. Zack Snyder har virkelig dedikert noen år til et intenst dypdykk i DC Comics sin verden.

Da filmen var ferdig gledet jeg meg allerede masse til de neste filmene som det ble hintet til at skulle komme. Det er et mørkt og fascinerende univers som går helt inn i menneskets natur og ser på hva som gjør at enkelte mennesker betraktes som helter. terning5Har vi mennesker faktisk behov for å se opp til noen som har en helte eller en gude-status? Selv om handlingen er litt så som så og drukner litt i utidige assosiasjoner til kristendommen, heftig action og rå effekter, så er dette en 2.5 timer underholdende reise i DC Comics sitt univers. Jeg vil absolutt anbefale å få den med deg i 3D om du har mulighet til det, og følg ekstra godt med på de aller beste scenene som er i filmen, nemlig de i begynnelsen.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *