Anklager partene i Sør-Sudan for krigsforbrytelser

Addis Abeba (NTB-Reuters): Både sør-sudanske regjeringsstyrker og opprørssoldater har begått alvorlige overgrep som kan karakteriseres som krigsforbrytelser, sier menneskerettsorganisasjonen HRW.

– Det har vært et klart mønster av gjengjeldesesdrap basert på etnisitet, massiv ødeleggelse og omfattende plyndring i denne konflikten, skriver Human Rights Watch i en ny rapport.

I en annen rapport beskriver hjelpeorganisasjonen Leger Uten Grenser (MSF) grusomheter som har funnet sted i byen Malakal, hovedstad i provinsen Øvre Nilen.

– Malakal er folketom, hus er brent ned over hele byen og utallige døde ligger i gatene, sier Carlos Francisco, MSFs nødhjelpskoordinator i Malakal. Han forteller hvordan MFS-medarbeidere har funnet sykehuspasienter som har blitt likvidert i sengene sine fordi de var for svake til å rømme.

Flere tusen mennesker er drept og over 800.000 er på flukt etter at konflikten i Sør-Sudan brøt ut i desember i fjor. Konflikten ble utløst av en maktkamp mellom president Salva Kiir og hans tidligere visepresident Riek Machar, som fikk sparken av Kiir i fjor sommer. (©NTB)

For å lese mer om rapporten: South Sudan War crimes by both sides

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *